Avoimen paikkatiedon tapahtumia

Kun kohta on saatu tammikuu pakettiin ja toivuttu viime vuoden uurastuksista, on hyvä ruveta suunnittelemaan kuluvan vuoden kouluttautumista. Ohessa muutamia vinkkejä tapahtumista, joihin voit osallistua, jos avoimen lähdekoodin ja avoimen paikkatiedon ratkaisut kiinnostavat.

Kuntien paikkatietoseminaaari, 5.-6.2.2013

Tämä tilaisuus on tietysti kohdistettu kuntien paikkatietovastaaville, mutta paikalla lienee runsain mitoin myös yritysten ja muun julkishallinnon edustajia. Ohjelmasta voi poimia muutaman mielenkiintoisen paneelin:

  • Avoin data – palvelujen ylläpito, kehittäminen ja rahoitus
  • Avoin lähdekoodi – palvelujen ylläpito, kehittäminen ja rahoitus

Jälkimmäisessä Maanmittauslaitos (oskari.org) pitää alustuspuheen ja Trimle-Tekla -akseli opponoi. Tilaisuuteen osallistuvat agentimme raportoivat myöhemmin oliko kyseessä hyökkäys vai puolustus. Validos -yhdistyksen jäsenyys kertoo ehkä enemmän Teklan suhtautumisesta avoimen lähdekoodin, kuin mikään muu.

OKF Finland Convention, 7.-8.2.2013OKF logo

Joulukuussa 2012 perustettu OKF Finland järjestää ensimmäisen ”virallisen” tapahtuman. Jos et päässyt osallistumaan viime syksyiseen Open Knowledge Festivalin, niin nyt voit paikata aukon sivistyksestä. Ohjelma on tekeillä, mutta jo nyt mukana on äärimmäisen mielenkiintoisia esityksiä. Liput alkaen 128 euroa, hanki Holvi:sta.

ICHC 2013, 30.6. – 5.7.2013

Kartografian historian konferenssi järjestetään parhaimpaan kesäaikaan Helsingissä. Erittäin vieraanvaraista ulkomaalaisille osallistujille, mutta lomakausi saattaa verottaa suomalaisia osanottajia. Toisaalta ei työelämässäkään paljoa heinäkuussa tapahdu, joten konferenssi ei pahasti häiritse normaaleja työtehtäviä

FOSS4G 2013, 17.-21.9.2013

Euroopan toiseksi paras avoimen lähdekoodin konferenssien järjestäjä pyrkii toteuttamaan loistavan konfereFOSS4G - logonssin Lontoon takamailla. No, ei se Notthingham nyt missään metsässä ole ja tilaisuus onnistuu, jos osallistujat ovat hyviä. Joten ehkä meidän suomalaistenkin pitää auttaa kollegoita ja osallistua tapahtumaan sankoin joukoin. Tai jos meitä olisi nyt enemmän kuin ruotsalaisia.

Jätin tarkoituksella huomiotta monia tapahtumia. Mutta voit kommentoida sinulle erityisen tärkeät tapahtumat alle. ALPO-seminaarikin järjestetään sekä aiheeseen liittyviä koulutuksia. Ota yhteyttä, jos kiinnostaa.

Jotkut työnantajat pyrkivät välttämään henkilöstön koulutusta: ”Mitä jos ne lähtevät meiltä heti kalliin koulutuksen/seminaarin/konferenssin jälkeen”. Entä jos henkilöstöä ei kouluteta ja ne jäävät palkkalistoille? Esimerkkejä jälkimmäisestä on valitettavan paljon.

Advertisement

Posted on 23.01.2013, in Tapahtumat and tagged , , , . Bookmark the permalink. Jätä kommentti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: