SADeOSS – Hollanti

Hollannin hallitus on julkaissut joulukuussa 2007 oppaan avoimen lähdekoodin ohjelmistojen hankinnasta. Tai oikeastaan oppaan nimeksi on laitettu ”The acquisition of (open-source) software”. Tuo sulkumerkkien käyttö viitannee siihen, että dokumenttia voi käyttää myös suljetus lähdekoodin ohjelmistojen hankintaan.

Oppaan tärkeimmät havainnot ovat:

  1. Gratis software does not require tendering. The same is true for gratis open source software. This conclusions means that there are to main ways of software acquisition: tendering on one hand and downloading on the other.
  2. Software acquisition has to be focuses on the fulfilment of requirements. Openness however can be a requirement as well. For instance, some software applications might require the source code to be available.

Ensin mainittu kohta on hyvin merkittävä: avoimen lähdekoodin lataaminen verkosta ja käyttöönotto eivät ole hankintoja, jolloin niiden käyttöönotto ei edellytä julkista hankintaa. Tämä asia on mainittu myös SADeOSS toimintamallissa.

Edellytyksenä tuolle tulkinnalle on, että käyttöönottoon ei sisälly taloudellisia sopimuksia. Maksulliset tuki-, koulutus- ja ohjelmointipalvelut täyttävät julkisen hankinnan ehdot ja ne tulee tietysti kilpailuttaa.

Advertisement

Posted on 26.11.2012, in Avoin lähdekoodi and tagged , , . Bookmark the permalink. 1 kommentti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: