Syksyn 2012 tärkeimmät tapahtumat

Blogissa on ollut kovin hiljaista.

Ensin Maanmittauslaitoksen aineistojen avaus vei viimeisetkin vapaa-ajan rippeet. Seuraavaksi työlistalle ilmaantui FOSS4G-konferenssin haku Suomeen vuodelle 2013. Valitettavasti hakemuksemme ei menestynyt, vaan FOSS4G järjestetään vuonna 2013 Nottinghamissa. Ennen vapauttavia heinäkuun lomia (ei helteitä 😉 ) piti vielä koota Open Knowledge Festivalin Open Geodata streamin ohjelmaa. Sekä näiden sivussa tehtiin ne kuuluisat oikeat työt!

Nyt elokuun aluksi on hyvä hieman kartoittaa syksyn tulevia tapahtumia paikkatietoalalta. Mennään aikajärjestyksessä ja jos joku tapahtuma on jäänyt huomaamatta, niin kirjailkaa havaintonne kommentteihin.

Quantum GIS koulutuksia

Vielä ehdit hankkia perustiedot suositusta Quantum GIS -ohjelmistosta. GISMood Oy järjestää tukevan koulutuspaketin elokuun puolessa välissä. Vain nopeimmat saavat paikan näille suosituille kursseille…

Koulu-festivaali

Koulu-festivaali on toisilta oppimisen festarit. Ajatuksena on, että kuka tahansa voi tulla opettamaan lähes mitä tahansa. Festivaalin pääjärjestelyistä vastaa ajatushautomo Demos, yhteistyökumppaneina ovat Helsingin Juhlaviikot, Aalto yliopisto ja SITRA. Festivaalit pidetään 25.-27.8.2012 Lapinlahden (suljetussa) mielisairaalassa Helsingissä.

Itse olen menossa opettamaan OpenStreetMap:n kartoitusta ja hyödyntämistä. Järjestelyihin kaipaan avuksi apuopettajia. Jos olet kiinnostunut, tule suunnittelemaan opetusta Lasipalatsiin ti 7.8. klo 16-18. Tilaisuuden AfterMapping tapahtuu Bruuverissa #geobeer -teeman alla.

Niin ja jos olet kiinnostunut oppimaan OSM:n kartoitusta, niin tule oppilaaksi Lapinlahteen!

Open Knowledge Festival

OKFestival on viikon mittainen tapahtuma, johon on yhdistetty Open Governement Data Camp ja Open Knowledge Conference. Olen mukana kokoamassa Open Geodata -aiheeseen liittyviä esityksiä. Ohjelman viimeistely on loppusuoralla. Lievää kaaosta. Mutta tämä on SE tapahtumat, jossa avoimeen dataan liittyvät henkilöt osallistuvat tänä vuonna globaalisti. Ilmoittaudu kiireellä, jos aiot olla mukana! Festivaalit pidetään Aalto yliopiston tiloissa Arabiassa, 17.-20.9.2012.

Festivaaliin liittyy lukuisa satelliittitilaisuuksia. Kaikille tiedon visualisoinnista kiinnostuneille Tieto näkyväksi-seminaari (ma 17.9.) on pakollista.

UBINLBS 2012

UBINLBS on konferenssi sisätilapaikannuksesta ja sen sovellutuksista. Pitempi nimi (ja tieteellisempi) on 2nd International Conference and Exhibition on Ubiquitous Positioning, Indoor Navigation and Location Based Service. Konferenssi pidetään 3.-4.10.2012 Helsingissä.

Tarkempi ohjelma on vielä auki, Nokian edustus näyttää puuttuvan. Onkohan niin, että nykyisen sekasorron keskeltä ei löydetä ketään puhujaa (Where?).

Kaukokartoituspäivät & Maantieteenpäivät

Kaukokartoituskerhon vapaamuotoiset, mutta hyvin järjestetyt Kaukokartoituspäivät pidetään taas Kumpulan kampuksella. Tosi ammattilaiset yhdistävät Kaukokartoituspäiviin myös Maantieteenpäivät. Todellinen super-viikonloppu torstaista lauantaihin. Tieteellinen anti varmasti saa aikaan pääsäryn, mutta luo myös uusia innovaatioita!

Paikkatietomarkkinat

Vuosittaiset paikkatietoalan kokoontumisajat ovat sitten 6.-7.11.2012 Helsingin Messukeskuksessa. Markkinat avaat ohjelman mukaan Maanmittauslaitoksen uusi pääjohtaja (Arvo Kokkonen, jos on jäänyt huomaamatta MML:n henkilöstöltä 😉 ). Teemana on tänä vuonna paikkatiedon ekosysteemit. Olen lupautunut puhumaan paikkatiedon avoimista ekosysteemeistä.

ProGIS ry varmaan järjestää perinteiset Linkkibileet I päivän iltana.

Ja muut tapahtumat

Sitten on vino pino muita kissanristiäisiä, joihin virastojen, yhdistysten ja yritysten markkinointi-viestintä-departmentit rupeavat haalimaan osallistujia aivan kohta. Miten sitä ehtisi tehdä niitä oikeita töitä?

Advertisement

Posted on 01.08.2012, in Yleistä and tagged , , , , . Bookmark the permalink. 3 kommenttia.

 1. Sitten on vielä Avoin data -tapahtuma Hesassa 24-25 lokakuuta. Paljon korkeatasoista yleisjargonia asiasta. Aika hintava osallistumismaksu…

  • Heh,

   Ilmeisesti avoimista ja ilmaisista datoista joku aikoo tehdä ihan oikeaa liiketoimintaa: koulutusta ja ehkäpä konsultointia.

   Hinnat ovat kyllä aika kovat. Tosin yleensä tämmöisiin tilaisuuksiin saa kyllä yhteistyökumppanien kautta ”sponsoroituja” lippuja. Yhteistyökumppanien hinnat ovat sitten samaa luokkaa.

   Noilla hinnoilla lupaan tulla pitämään kenelle tahanssa missä tahansa Suomessa lyhyen johdatuksen avoimen datan asioista.

 2. Geodesian kerho järjestää EUREF-II -teemapäivän 4.9. tieteiden talolla (http://www.kolumbus.fi/eino.uikkanen/EUREF-II/index.htm). Ohjelmasta päätellen seminaarissa voi päästä monipuolisesti jyvälle koordinaattijärjestelmän muutoksen vaikutuksista.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: