Paikkatiedot Kauppalehdessä 6.10.2011

Torstaina 6.10.2011 Kauppalehden välissä jaettiin Maanmittauslaitoksen ilmoitusliite paikkatiedoista. Kansilehden pikavilkaisun perusteella olisi kyllä jäänyt minulta väliin. Muistuttaa enemmän vaali- tai matkailumainosta kuin liiketoiminnan tehostamista.

Sitten seuraa katkeraa purkautumista: viitisen vuotta sitten toimin Progis ry:n yritysrenkaan puheenjohtajana. Paikkatietojen ilosanoman levittäminen oli yksi tavoitteeni ja samalla nostaa myös paikkatietoalan yritysten imagoa. Yhtenä idena oli tehdä ilmoitusliite Helsingin Sanomain tai Kauppalehden väliin. HS:n ilmoitusliite olisi ollut huomattavasti kalliimpi kuin Kauppalehden. Joten päädyimme tekemään ilmoitusliitettä Kauppalehteen.

Sainkin jo kerättyä hyvän otoksen yrityksiä ja myös viranomaisia mukaan. Suulliset lupaukset ovat mielestäni olleet aina luotettavan miehen/naisen mittareita. Noh, sitten ilmiselvästi kateus ohitti innostuksen ja lupaukset rupesivat unohtumaan / muuttumaan. Kun en jaksanut dinosauruksia vastaan taistella, niin löin sitten rukkaset santaan.

Ilmoitusliitteestä huomaa, että paikkatietoalan innovatiivisuus Suomessa taitaa lymytä vain viranomaisissa. Toisaalta tämän syksyn aikana on uskoni on vahvistunut: innovatiivisia paikkatietoja hyödyntäviä yrityksiä syntyy. Niistä yksikään ei kyllä ole näytteilleasettajana Paikkatietomarkkinoilla.

Advertisement

Posted on 10.10.2011, in Paikkatietouutiset and tagged , , . Bookmark the permalink. 5 kommenttia.

  1. Hm, puren huulta etten sano mitään omista vaalimainosmielikuvistani. Itse liitettä en ole nähnyt, joten sisällöstä en voikaan sanoa mitään (olisi kyllä kiinnostavaa nähdä se). Mutta oikeastaan kirjoitan tätä kysyäkseni: miksi ne innovatiiviset paikkatietoja hyödyntävät yritykset eivät ole näytteilleasettajana Paikkatietomarkkinoilla?

  2. Innovatiiviset pikkuyritykset, jotka tekevät paikkatietoaineistojen kanssa ihan mielettömän hienoja juttuja(esim: mobiilisoftia, uudenlaisia nettikarttoja ja visualisointeja) ei monestikkaan ymmärrä, että he tekevät paikkatietosovelluksia. He koodaavat softaa aivan samalla tavalla kun aikaisemminkin, eikä meidän hehkuttama paikkatieto ole heille muuta kun koordinaatteja (numeroita), joita esitetään sovelluksissa kuten mitä tahansa muutakin tietoa.

    • Kiteytit hienosti asian.

      Näille yrityksille shapefile, WGS84 ja Inspire ovat täysin käsittämätöntä terminologiaa. Tämä ei kuitenkaan (yleensä) estä tekemistä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: