Ranskalaiset tekevät sen SLD:llä

Paikkatietojen siirtämiseen on lukuisia tiedostoformaatteja: sekä suljettuja että avoimia. Paikkatietojen visualisoinnin, kuvaustekniikan, siirtämistä ei juuri ole harrastettu. Esteinä on pidetty eri ohjelmistojen kovin erilaisia sovellusohjelmointikieliä sekä sisäistä logiikka.

Paikkatietoihin keskittyvä standardointiyhteisö, OGC, on kuitenkin jo useita vuosia sitten määritellyt paikkatietojen visualisointiin avoimen standardin. Style Layer Descriptor (SLD) on käytössä hyvin monessa paikkatieto-ohjelmistossa, mutta harvoin paikkatietoaineistojen toimituksen yhteydessä toimitetaan tätä tietoa. Olisi mielestäni toivottavaa, että tiedontuottajat myös tekisivät jonkinlaisen ”referenssi-implementaation” omiin tietoaineistoihinsa liittyen. Vähentäisi päällekkäistä työtä.

Ranskan valtion karttalaitos, IGN (the French National Mapping Agency), on määritellyt omien karttojensa ulkonäön SLD:n tiedostojen avulla. Esimerkkikuva Marseillen alueelta vakuuttaa:

IGN SLD Sample Marseille

IGN on ollut kovin haluton vapauttamaan omia tietoaineistojaan. Ehkä kotimainen Maanmittauslaitos voisi näyttää esimerkkiä ja julkaista maastokarttojen visualisoinnit SLD-tiedostoina.

Lisää esimerkkejä IGN SLD-kartoista.

ps. pahoittelen jos luulit ranskalaisten käyttäneen lysergihapon dietyyliamidia, se on pikemminkin sveitsiläisten työkalu 😉
Advertisement

Posted on 24.01.2014, in Yleistä and tagged , , . Bookmark the permalink. 1 kommentti.

  1. Ordnance Survey jakelee aineistonsa lisäksi QGIS tyylitiedostoja (QML): http://www.ordnancesurvey.co.uk/blog/2014/03/opening-up-to-qgis-qml-launched-for-os-opendata/

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: