Paikkatietoanalyysit kuntauudistuksessa

Uuden hallitusohjelman mukaisesti vanhat opit/ohjelmat heitettiin roskakoriin ja kuntauudistusta tehdään nyt uudelta pohjalta. Ministeri Virkkusen puheenvuoro sisälsi mielenkiintoisia heittoja. Esitys sisältää monta teemakarttaa valituista aiheista. Lisäksi Rakenntyöryhmän tulee laati esityksensä ”myös karttamuotoisena”. Toivottavasti myös paikkatietoanalyysejä tehtäisiin. Ja syvällisemmin kuin tuohon esitykseen on tehty. Pelkkä tilastoaineistojen visualisointi teemakartoilla ei tuo riittävästi tietoa päätösentekon tueksi. Tehdyt pendelöintikartat ovat jotenkin 90-lukulaisia.

Jo ennen vaaleja kuntarajojen uusia linjauksia tehtiin kovalla kiireellä. Toivottavasti näitä voisi käyttää hyväksi, ovathan Vihreätkin hallituksessa. Vai onko se vain Kokoomuksen puistoryhmä? Klikkaa karttaa ja voit tarkastella 100 uuden kunnan rajoja verrattuna nykyisiin kuntarajoihin:

Advertisement

Posted on 05.09.2011, in Paikkatietouutiset and tagged , , , . Bookmark the permalink. 2 kommenttia.

  1. Todellakin olisi tilausta todellisille paikkatietoa (palvelujen ja ihmisten sijaintia ja tieverkkoa) hyödyntäville analyyseille, joilla yritettäisiin löytää muutosten aiheuttamia kustannuksia mm. kuntalaisille. Kunnat liittyvät, palveluja tiivistetään keskuksiin, kaikistata puheista huolimatta, jolloin liikkumistarve lisääntyy. Tuohon liikkumistarpeeseen liittyy myös työpendelöinti, joka osuu tai sitten ei yhteen palvelujen muutosten kanssa. Pelkät pendelöintikartat ovat ’vain’ lähtötietoa oikealle päätöksen teossa tarvittavalle tiedolle.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: