Konferenssit Kalliovuorilla

Sosiaalisen median päivityksistäni on jo voinut päätellä että osallistun kahteen paikkatietoalan konferenssiin Denverissä. Viimeksi olen Denverissä käynyt joskus 90-luvun puolessa välissä. Taisi olla ISPRS:n työpaja, jossa kävin esittelemässä Karttapaikkaa. Jari Kurri pelasi silloin (vielä) Colorado Avalanchessa ja yhden ottelun kävin katsomassa. Siinä siis sen konferenssin tärkein anti.

State of the Map on järjestyksessään 5. vuosittainen OpenStreetMap-yhteisön konferenssi. Osallistujamäärä on arviolta 200 henkilöä. Osallistujat ovat jakautuneet kahtia: OSMn intohimoisiin kartoittajiin ja paikkatietoalan ammattilaisiin, jotka ihmettelevät OSMn merkitystä. Hajahuomioita on paljon, mutta ehkä päällimmäiseksi jäi kommentti kaupallisista aineistontuottajista (lähinnä Navteq/Nokia) ja TeleAtlas/TomTom). Molemmilla on suuria vaikeuksia ylläpitää omaa tietoaineistoansa. Joukkovoimaistettu OSM on näyttänyt voimansa, eivätkä vanhat pelurit pysty enää kilpailemaan edes laadussa. Itse luulin, että Mapquest on jo kuollut ja kuopattu, mutta koettavat tehdä uutta tulemista nimenomaan OpenStreetMap-aineistojen kanssa.

Jos haluat seurata SOTM:ia kotisohvalta, niin tässä muutamia vaihtoehtoja:

Ensimmäisen päivän suurin takaisku oli se että Colorado Rockies meni ja hävisi hyvästä kannustuksesta huolimatta 1-4 Cincinnati Redsille. Peli alkoi hyvin Homerunnilla, mutta sitten käsittämättömän pallon heittelyn jälkeen Reds vei pelin selvästi. Vielä on kaksi peliä tällä viikolla Redsiä vastaan. Ensi viikolla kaupunkiin saapuu San Francisco Giants, hallitseva mestari. Taitaa tulla kovaa kyytiä.

Advertisement

Posted on 10.09.2011, in Tapahtumat and tagged , , , , . Bookmark the permalink. 1 kommentti.

  1. Mapquest ei ole kuollut?? KUKA käyttää Mapquestia? 😉

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: