Paikkatietojen hyödyntäminen kunnissa

Paikkatietoja on kerätty ja kerätään hyvin laajalti kunnissa. Paikkatietojen hyödyntäminen kuntien palvelujen järjestämisessä ei ole kovin yleistä. Joitakin hyviä käytänteitä esiteltiin viime toukokuun seminaarissa. Nyt oli viimein tullut myös kalvoesitykset verkkoon. Tosin lievästi kummallisesti esitykset ovat saatavilla vain PDF-dokumentin kautta. Ehkä joku voisi kertoa Maanmittauslaitoksen Inspire-sihteeristölle, että tuo ohjelmakin linkkeineen voisi olla HTML-sivu.

Koska kaikki hyvä (kulttuurista lähtien) on lähtenyt Turusta, niin myös paikkatietojen hyödyntäminen kuntasektorilla. Muutamia esimerkkejä voi käydä katsomassa Turun kaupungin kaupunkitutkimus- ja tietoyksikön Paikkatietoiskuja -sarjasta. Nyt ollaan vasta numerossa 4, joten ehdit loistavasti mukaan.

Advertisement

Posted on 25.08.2011, in Paikkatietouutiset and tagged , , , . Bookmark the permalink. Jätä kommentti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: