OGC:n REST-rajapinta tekeillä

No niin, se kesä taas meni. Ilmat ovat vielä kesäiset, mutta kai tässä pitää aloittaa kirjoitelmatkin. Blogin tilastojen mukaan ei ole kovin montaa kiinnostunutta lukijaa käynyt seikkailemassa. Toisaalta ei ole ollut kirjoituksia. Ehkä näillä on joku syy yhteys.

Koetan tässä elokuun aikana kirjoitella erilaisista GIS-maailmaa koskettavista jutuista. Heti kesän alussa rupesi Twitterissä kiertämään tieto, että Esri olisi luovuttamassa REST-rajapintansa OGC:n standardiksi. Ei olisi ensimmäinen kerta, kun kaupallinen yritys olisi luopumassa omaisuudestaan. Sitä mitä Google edellä (KML) sitä Esri perässä.

Virallista vahvistusta en asialle ole löytänyt (OSGeo -postituslista), mutta alkuperäinen maininta on tapahtunut WhereCampDC -tapahtumassa kesäkuun alussa: Salim Sawayan videoidussa puheenvuorossa ajassa 4:15:

Advertisement

Posted on 05.08.2011, in Paikkatietouutiset and tagged , , , . Bookmark the permalink. Jätä kommentti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: