Inspire katselu- ja latauspalvelujen teknologiat

Torstaina 14.10.2010 Inspire-sihteeristö järjesti uudistuneen Paikkatiedon infrastruktuuri -koulutuspäivän. Uutuutena oli yritysten demoja ohjelmistoista, joten päätin mennä katsastamaan ne. Koulutuspäivä luvattiin videoida ja toimittaa webcasting-lähetyksenä myöhemmin. Joten oli paikko mennä Pasilaan. Päivitän linkin webcasting:iin kun se tulee tietooni.

Heti alkuun pitää todeta, että demojen järjestelyt olivat huonot. Itse olin odottanut, että kullekin toimittajalle olisi annettu 15 minuuttia ”julkista” aikaa. Minä olisin voinut istua alas ja saada käsityksen erilaisten teknologioiden mahdollisuuksista Inspire katselu- ja latauspalvelujen toteuttamiseen.

Nyt kullakin toimittajalla oli oma demopiste. Käytännössä aikataulu oli sellainen, että oli mahdollisuus tutustua vain kahteen järjestelmään. En tiedä kenen idea tämä järjestlely oli, mutta ei toiminut. Ei näin. Nyt kunkin teknologian käyttäjä meni tutustumaan tuttua ympäristöä: Teklan käyttäjät Teklan järjestelmään ja ESRI uskovaiset ArcGIS Serveriin. Joillakin oli sitten enemmän kuulijoita ja toisilla vähemmän. Tämä järjestely vain edesauttaa että nykyiset toimittajat pysyvät toimittajina vaikka tarjolla olisi innovatiivisempiakin ratkaisuja.

Tarjolla oli siis esittely Teklan XCitystä, PBBI:n MapInfosta, Bentley GeoWebPublisherista, ERDAS Apollo Serveristä ja Esrin ArcGIS Serveristä. Kaikkia viittä oli täysin mahdotonta katsastaa. Pahoittelen jos isot ja pienet kirjaimet nimissä eivät menneet kohdalle, ei näistä koskaan tiedä…

Itse tutustuin Teklan ja Erdaksen järjestelmiin. Tekla oli vakuuttava. Enkä usko, että Teklan XCityn käyttäjien on tarkoituksenmukaista edes harkita muita järjestelmiä. Erdas on mielenkiintoinen vaihtoehto: Apollon tausta on ollut enemmän kuvamateriaalin käsittelyssä, mutta vektoripuoli tekee kovasti tuloaan. Demopalvelimeen voi kysellä salasanoja T-Kartor Finlandista.

Open source ratkaisuja ei ollut esillä. Käsitykseni mukaan juuri ennen kaupallisten toimijoiden esittelyä Geodeettinen laitos näytti demoa Open Source -ratkaisusta. Ilmeisesti mikään yritys ei näe Open Source -pohjaisille ratkaisuille markkinoita.

Kaikesta huolimatta: kiitokset demoaille. Toivottavasti demot on nähtävissä paikkatietomarkkinoilla marraskuun alussa.

Advertisement

Posted on 14.10.2010, in Paikkatietouutiset, Tapahtumat. Bookmark the permalink. 1 kommentti.

  1. Inspire-koulutuksen videot löytyvät http://www.paikkatietoikkuna.fi/web/fi/koulutus.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: