Tapahtunutta paikkatietojen parissa

Blogin kirjoittajan kiireiden lisääntyessä, laitetaan peliin linkkejä viime aikojen tapahtumiin:

Paikkatietomarkkinat

Paikkatietomarkkinoiden ohjelma on julkistettu. Paikkatietomarkkinat ovat Suomen suurin paikkatietoalan ammattilaistapahtuma. Hammaslääkärit älkää vaivautuko! Muutama huomio:

 • Teemana on Avoin Paikkatieto, keynote tulee Isosta Britanniasta. Mukana myös paneelikeskustelu avoimesta paikkatiedosta. Osallistujien nimilistan perusteella en usko että syntyy suurtakaan keskustelua pitäisikö paikkatietojen olla avointa. Toivottavasti keskustelussa käsitellään aikatauluja, käyttöoikeuksia ja tiedon tuottamiseen liittyviä laatuasioita.
 • Paras näytteilleasettajien tietoisku pidetään ke 3.11. klo 12:30 alkaen salissa 218.
 • Yleensä yrityksille on riittänyt yksi messuosasto. Tekla on päättänyt hajauttaa osastonsa kolmeen osaan. Mielenkiintoista…

Tekla ja Oracle Spatial

Tekla toimittaa Kuopion kaupungille XCity-ratkaisunsa, joka tukee Oracle Spatialia. Jos joku väittää että käyttäjät eivät voi muuttaa ohjelmistotalojen strategisia päätöksiä, niin ehkä olisi hyvä keskustella kuopiolaisten kanssa.

Teknisestä ratkaisusta ei uutisessa puhuta mitään. Mutta oma veikkaukseni on että järjestelmä toimii siten, että Teklan suljetun GISbase tietokannan ja erillisen Oracle Spatial -tietokannan väliin on tehty synkronointi. Tai sitten jotain ihan muuta. Mutta tuskin järjestelmä toimii siten, että MapInfo:lla voisi luoda paikkatietoaineiston Oracle Spatialiin ja sieltä se olisi Teklan XCity:ssä käytettävissä. Valitettavasti.

Paikkatiedon infrastruktuuri -koulutuspäivät

Ensi viikon torstaina (14.10.2010) Inspire-sihteeristö järjestää Paikkatiedon infrastruktuuri -koulutuspäivät. Tilaisuudessa on ohjelman mukaan myös yritysten demoja Inspire-yhteensopivien katselu- ja latauspalvelujen toteteuttamiseksi. Toivottavasti nämä demot olisivat nähtävissä myös paikkatietomarkkinoiden messuosastoilla.

ArcGIS 10 Roadshow

Esri Finland järjestää ArcGIS 10 roadshow:n marraskuun lopulla ympäri Suomea.

Lisäys 10.10.2010:

Helsinki Region Infoshare

Meinasi tärkein unohtua: Helsinki Region Infoshare -hanke avasi verkkosivustonsa. Hankkeessa avataan kuntien tuottamaa numeerista ja tilastollista tietoa. Maksutta kaikille. Saa hyödyntää vapaasti. Sisältää myös kartta-aineistot.

Ja mitenkäs ne muut alueelliset hankkeet? Tampere, Turku, Jyväskylä, Oulu…

Advertisement

Posted on 09.10.2010, in Paikkatietouutiset. Bookmark the permalink. 3 kommenttia.

 1. Olin jo varma, että tuo paras tietoisku oli minun tietoiskuni. Kävin tarkistamassa, mutta ei ollutkaan ;). Kyllä me asiantuntijat olemme niin vaatimattomia 😉

  • Niin muita ehdotuksia parhaasta ovat olleet ”Hakkeesta huonelämmöksi – uraanista ulkotuliksi” (onks-tää-joku-hemmetin-energiamessu) ja ”Aihe myöhemmin” (6 kertaa 3 eri firmalla).

   Aika näyttää, ken kerää palkinnot kotiin…

   • Juu nuo ovat myös erittäin hyvä esityksiä varmaan. Erityisesti tuo Aihe myöhemmin. Täytyy melkeinpä arpoa noista, että mihin esitykseen menee, koska kaikki puhuvat täsmälleen samasta.

    Mielenkiinnolla odotan kyllä tuota hake-esitystä 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: