SQL Serverin paikkatietolaajennus

Oraclessa ja IBM DB2 tietokannoissa on ollut jo pitkään tuki paikkatietojen tallentamiseen. Varsinaisia paikkatietojärjestelmiä ei tietokannoista tule kun tietokannan tauluihin voi lisätä paikkatietoja sisältävän sarakkeen ja SQL lauseilla pääsee paikkatietoja kirjoittamaan, lukemaan ja tallentamaan.

SQL Serveriin tuki paikkatiedoilla tuli vasta versiossa 2008. Nyt Microsoft laajentaa mahdollisuuksia Bing Mapsin karttojen ja raportointityökalujen avulla: Marko Hotti on tehnyt lyhyen demovideon, josta uudet ominaisuudet hyvin selviävät.

Jään mielenkiinnolla odottamaan minkälaisia suomalaisia paikkatietoaineistoja SQL Server 2008 R2:n mukana toimitetaan. Ainakin ajantasaiset kuntarajat, mahdollisesti myös postinumerojako olisivat toivottavia aineistoja.

Advertisement

Posted on 11.02.2010, in Paikkatietouutiset. Bookmark the permalink. Jätä kommentti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: