Ordnance Surveyn paikkatietoaineistot vapautettu

Kun INSPIRE-direktiiviä muutama vuosi sitten laadittiin, niin aineistojen maksuttomuudesta tuli suuri kiistan aihe: käytännössä brittien vastustus muutti INSPIRE-direktiiviehdotusta niin, että kukin jäsenmaa saa itse päättää aineistojen maksullisuudesta.

Guardian-lehti aloitti Free our data -kampanjan vuonna 2006. Kampanjan tarkoituksena oli saada verovaroilla kerätyt julkiset tietoaineistot vapaaseen käyttöön. Painavimpana perusteluna on ollut, että vapaat tietoaineistot luovat uusia innovaatioita ja niistä johtuu lisääntyviä verotuloja. 

Iso Britannian pääministeri, Gordon Brown, julkisti tiistaina 17. marraskuuta yhdessä Sir Tim Berners-Lee:n kanssa paikkatietoaineistojen vapauttamisessa. Ordnance Surveyn (Iso Britannian karttalaitos) oman arvion mukaan paikkatietoaineistojen vapautus maksaisi 500 – 1000 miljoonaa puntaa seuraavan viiden vuoden aikana. Cambridgen yliopiston tekemän tutkimuksen mukaan aineistojen vapauttaminen maksaisi 12 miljoonaa puntaa ja tuloja syntyisi 156 miljoonaa puntaa.

Jäämme odottelemaan Matti Vanhasen vastavetoa…

Muita aiheeseen liittyviä artikkeleita:

Advertisement

Posted on 20.11.2009, in Paikkatietouutiset. Bookmark the permalink. Jätä kommentti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: