YK:n paikkatietoisuus

Paikkatietomarkkinoilla Jarmo Ratia mainitsi YK:n uudesta paikkatietoihin liittyvästä hankkeesta. Tällä hetkellä hanke on valmisteilla ja työnimenä on käytetty ”United Nations Committee of Experts on Global Geographic Information Management” -termiä (ytimekäs lyhenne on UNCEGGIM). Kovin nopeassa aikataulussa ei YKn puitteissa uutta organisaatiota rakenneta: vuosi 2010 mennee vielä valmisteluissa ja poliittiset päätökset voitaisiin tehdä aikaisintaan vuoden 2011 ECOSOC-kokouksessa.

Eivät paikkatiedot ole YK:lle mikään uusi asia. Paikkatietojen parissa toimii UN Geographic Information Working Group (UNGIWG): hoitavat yhteyksiä GSDI:hin sekä luonut paikkatietojen käytölle YK:ssä standardeja.

UNITAR Operational Satellite Applications Programme (UNISAT) tuottaa erilaisia kartta- ja paikkatietoaineistoja maailman kriisialueilta, käyttökelpoista materiaalia globaaleihin tilannekuvajärjestelmiin.

YK:n suurimmasta rauhanturvaoperaatiosta (MONUC, Kongo, henkilöstöä 18 000, budjetti 1,35 miljardia USD ) ei ole paljon Suomessa puhuttu. Johtuu varmasti siitä, että suomalaisia ei siihen paljoakaan ole osallistunut. Paikkatietojen osalta Jarko Laine kävi asioita hoitamassa (ja sekoittamassa 😉 : koko tarinan voi lukea Jarkon blogista. Niin, tämä on niitä harvoja suomalaisia paikkatietoihin liittyviä blogeja. Tosin nyt jo kuollut ja kuopattu, blogi.

Advertisement

Posted on 16.11.2009, in Yleistä. Bookmark the permalink. 1 kommentti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: