YK:n paikkatietoisuus

Paikkatietomarkkinoilla Jarmo Ratia mainitsi YK:n uudesta paikkatietoihin liittyvästä hankkeesta. Tällä hetkellä hanke on valmisteilla ja työnimenä on käytetty ”United Nations Committee of Experts on Global Geographic Information Management” -termiä (ytimekäs lyhenne on UNCEGGIM). Kovin nopeassa aikataulussa ei YKn puitteissa uutta organisaatiota rakenneta: vuosi 2010 mennee vielä valmisteluissa ja poliittiset päätökset voitaisiin tehdä aikaisintaan vuoden 2011 ECOSOC-kokouksessa.

Eivät paikkatiedot ole YK:lle mikään uusi asia. Paikkatietojen parissa toimii UN Geographic Information Working Group (UNGIWG): hoitavat yhteyksiä GSDI:hin sekä luonut paikkatietojen käytölle YK:ssä standardeja.

UNITAR Operational Satellite Applications Programme (UNISAT) tuottaa erilaisia kartta- ja paikkatietoaineistoja maailman kriisialueilta, käyttökelpoista materiaalia globaaleihin tilannekuvajärjestelmiin.

YK:n suurimmasta rauhanturvaoperaatiosta (MONUC, Kongo, henkilöstöä 18 000, budjetti 1,35 miljardia USD ) ei ole paljon Suomessa puhuttu. Johtuu varmasti siitä, että suomalaisia ei siihen paljoakaan ole osallistunut. Paikkatietojen osalta Jarko Laine kävi asioita hoitamassa (ja sekoittamassa 😉 : koko tarinan voi lukea Jarkon blogista. Niin, tämä on niitä harvoja suomalaisia paikkatietoihin liittyviä blogeja. Tosin nyt jo kuollut ja kuopattu, blogi.

Posted on 16.11.2009, in Yleistä. Bookmark the permalink. 1 kommentti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: