Iiik – Zalando uskoo avoimeen lähdekoodiin

Zalando on varmasti tuttu verkkokauppa. Jos et ole ollut asiakas, niin mainoksiin olet varmasti törmännyt. Omat kokemukseni ovat liittyneet lähinnä kotona kuultuihin iiiikkk -huutoihin.

Viime syksynä opin myös, että Zalando käyttää laajasti avoimen lähdekoodin ohjelmistoja liiketoiminnassaan. Zalandon arkkitehtuurissa keskeisiä teknologioista ovat PostgreSQL ja Tomcat:

Zalanda-ZEOS platformTarkempia tietoja Zalandon PostgreSQL toteutuksesta löytyy GOT02013 -konferenssissa pidetystä esityksestä.

Zalandon toimintatavoissa on muutama mielenkiintoinen piirre. Hyvin monet startup-yritykset aloittavat toimintansa pohjautuen avoimen lähdekoodin ohjelmistojen käyttöön: käyttökynnys on pieni, ohjelmistojen lisenssikustannuksia ei synny ja jos (/kun) toiminta laajenee (joskus jopa räjähdysmäisesti), ei ohjelmistojenlisenssineuvotteluista tule ongelmallisia.

Ilmiselvästi Zalandon kehittäjät ovat ylpeitä tekemistään asioista. Heillä on jopa omat sivut, joissa hyvinkin avoimesti kertovat ratkaisuistaan: tech.zalando.com.

Eikä siinä vielä kaikki: kun Zalando on saanut paljon avoimen lähdekoodin yhteisöltä, ovat he valmiita ”maksamaan” takaisin. Zalandon GitHub-sivustolta löytyy työkaluja kaikille PostgreSQL-tietokantojen kanssa toimiville.

Osallistu koulutukseen!

Kaipaatko sinä vaihtoehtoa? Voisiko avoimen lähdekoodin tietokantaohjelmistosta olla jotain hyötyä? Pelottaako avoimuus? Eikö osaminen riitä? Nyt voit tulla opiskelemaan PostgreSQL -tietokannan ylläpitoa yhdessä suomalaisten paikkatietoalan ammattilaisten kanssa. Järjestämme PostgreSQL -koulutuksia helmikuussa 2014 Espoossa, tule mukaan!

Advertisement

Posted on 10.01.2014, in Avoin lähdekoodi, Tapahtumat and tagged , , . Bookmark the permalink. Jätä kommentti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: