FOSS4G 2013 – osa III

FOSS4G 2013 – osa II

OpenLayers 3

ol3-logoOpenLayers on laajin ja useimmin käytetty JavasScript-kirjasto web-karttakäyttöliittymien toteutukseen. Versio 2 on jo useita vuosia vanha ja uusia ominaisuuksia on odotettu pitkään. Kirjaston kehittämisessä on myös havaittu tarpellisuus uudistaa perustaa sekä käyttää nykyaikaisia sovelluskehitysvälineitä.

SwissTopo (Sveitsin karttalaitos) on käyttänyt OpenLayers:in versiota 2 omissa web-järjestelmissään. Uuden version kehittäminen päätettiin kustantaa joukkorahoituksella. SwissTopo lupasi 100k USD projektiin, jos yhteisö saisi kerättyä 350k USD. Joukkorahoituksen avulla: summa kerättiin alle kuukaudessa. Projekti saatiin käynnistettyä heti vuoden 2013 alussa ja nyt rupeaa olemaan valmista. Arvioisin, että muutaman viikon, ehkä kuukauden kuluttua OL3 on valmis tuotannollisiin järjestelmiin.

Mitä muuta?

by Steven Feldman

by Steven Feldman

FOSS4G on hyvin innovatiivinen tilaisuus. Suorat keskustelut eri projektien sovelluskehittäjien kanssa, käyttökokemusten vaihtaminen ja GeoBeers tuottavat aina uusia ideoita ja ajatuksia. Viikon aikana tapasin ilmeisesti kaikki suomalaiset osallistujat ainakin kerran.

FOSS4G-konferenssin antia voit tulla kuuntelemaan kahteen tilaisuuten tänä syksynä. Ensimmäinen on sovelluskehittäjien tapaaminen, devALPO (3.10. klo 13:00). Ilmoittaudu mukaan ja tule kuuntelemaan mielenkiitoisia puheenvuoroja.

Paikkatietomarkkinoiden virallisessa ohjelmassa ei ole (vielä) mainittu OSGeo Finland chapterin tapaamista. Semmoinen on kuitenkin tarkoitus järjestää tiistaina, 5.11. klo 16:00 – 17:00 luentotilassa XXX. Tuosta on hyvä jatkaa ProGIS:n linkkibileisiin.

Vuonna 2014 FOSS4G järjestetään Portlandissa. Vuosi 2015 ilmeisesti jossain muualla kuin Euroopassa tai Pohjois-Amerikassa. Saksalaiset kertoivat, että hakevat vuoden 2016 järjestelyvastuuta.

Linkkejä

Tässä muutamia linkkejä FOSS4G:n materiaaleihin ja muihin blogeihin:

Advertisement

Posted on 01.10.2013, in Yleistä and tagged , , . Bookmark the permalink. Jätä kommentti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: