FOSS4G 2013 – osa II

FOSS4G 2013 – osa I

PostGIS

Lidar analysisPostGIS:n pääkehittäjä, Paul Ramsey, on karismaattinen puhuja. Riippumatta mistä aiheesta Paul puhuu, puhe on aina kuuntelemisen arvoista. Paul on kehittänyt Natural Resources Canada:n toimeksiantona PointCloud -laajennoksen PostegreSQL-tietokantaan. Ensimmäinen sovelluskohde, joka tulee mieleen on luonnollisesti laserkeilausaineiston (LIDAR) aineiston tallentaminen ja analysointi. PoistCloud on erillinen laajennososa, eikä siis osa PostGIS-laajennosta. Näiden laajennosten välillä on tietysti hyvä yhteensopivuus.

PointCloud ei ole rajoittunut vain 3-ulotteisten pistepilvien tallentamiseen ja analysointiin tietokannassa. PoistCloud on kehitty n-ulotteisten pisteaineistojen tarpeisiin. Muina lähtöaineistona voivat olla kaikuluotaustiedot (SONAR), tutkahavainnot (RADAR), Geiger-mittarit, yms. Oikeastaan koordinaattien käyttö ulottovuuksista on vain yksi PointCloudin sovellusesimerkeistä.

Leaflet

Leafletin pääkehittäjä, Vladimir Agafonkin, on osa-aikainen rock-muusikko ja osa-aikainen koodaajaa. Taiteellista musiikkituotanto voi ladata Vladimirin yhtyeen, Obiymy Doschu, sivuilta. Omien sanojensa mukaan Vladimir on aika laiska koodaaja. Ensimmäisen työtehtävä oli toteuttaa Cloudmade:lla oma karttakäyttöliittymä OpenLayersin päälle. Hänen mielestä OL:ssä oli ihan liikaa ominaisuuksia ja sitä kautta myös monimutkaisuutta. Teki (luvatta) demon ilman OpenLayersiä, ylitti kaikkien odotukset, joten sai sitten jatkaa Leafletin edeltäjän kehittämistä.

Alkuun projekti oli suljetun lähdekoodin ohjelmointiprojekti, mutta kun yksi käyttäjä reverse engineerasi (hyvä suomenkielinen termi 😉 lähdekoodin, korjasi ikävän bugin ja palautti korjauksen Vladimille, oli luonnollista julkaista lähdekoodin avoimella lisenssillä. Leaflet oli syntynyt.

Leafletin seuraavissa versioissa Vladimir aikoo karsia ominaisuuksia ja yksinkertaistaa rajapintoja. Erilaisten laajennosten avulla Leafletin saa lisäominaisuuksia. Vladimir on erityisen tyytyväinen, että hänen ei tarvitse tehdä kaikkea (lazy geek).

Vladimirin musiikilista lahjakkuudesta saatiin ”nauttia” FOSS4G:n avauksessa, kun Ivan ja Gregory olivat kasvattaneet joukkoaan. Tämmöistä et koe misään muualla kuin FOSS4G:ssä tai SOTM:ssa 😉

Advertisement

Posted on 30.09.2013, in Tapahtumat and tagged , , , . Bookmark the permalink. 2 kommenttia.

  1. Anonymous Coward

    Ramseyn ”LIDAR in PostgreSQL with Pointcloud” http://elogeo.nottingham.ac.uk/xmlui/handle/url/186

  1. Päivitysilmoitus: FOSS4G 2013 – osa III | Paikkatieto

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: