Tilastokeskus avaa tietokantoja – ei ruututietokantaa

Datalysaattori.fi on uusi verkkojulkaisu, joka keskittyy avoimen datan ja datajournalismin aiheisiin.

Muutamat uutiset viime päiviltä kertovat mielenkiintoisia tietoja Tilastokeskuksen aineistojen avaamisesta ja ruututietokannan myyntituloista. Myyntitulot ovat olleet perin vaatimattomia, noin 100k euroa / vuosi. Asiakkaina pääasiassa vähittäiskauppaa ja sitten paikkatietoalan palveluyrityksiä.

Ruututietokantaa ei nyt olla sitten avaamassa. Perustelu on mielenkiintoinen: ”Ruututietokantaan liittyy sellainen ongelma, että koska alueet ovat niin pieniä, jollain alueilla tiedosta riippuen havaintojen määrä on niin pieni, että yksityisyydensuoja vaarantuu”. Ja minä kun olen luullut vuosikausia, että nimenomaan tietojen ”ruuduistaminen” on yksi tietosuojaa parantava asia. Mutta rahalla saa ja hevosella pääsee. Mikään ei siis muutu. Taaskaan. Vielä.

Advertisement

Posted on 27.08.2012, in Paikkatietouutiset and tagged , , . Bookmark the permalink. 1 kommentti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: