Paikkatieto sosiaalisessa mediassa

Paikkatietojen käyttö sosiaalisessa mediassa kasvaa koko ajan. Facebookin Places-palvelu aiheutti Suomessa suuren hälyn. Tosin silloin ei palvelua pystynyt edes Suomessa käyttämään, mutta hohkaaminen IT-alan lehdistössä oli melkoinen.

Ville Viljanen on laatinut kandidaatintutkielman aiheesta: ”Paikkatieto ja sen käyttäminen sosiaalisessa mediassa”. Tutkielmassa käsitellään kaikki perusasiat aiheesta. Omasta mielestäni suurin huomio on, että tutkielma on tehty Jyväskylän yliopiston tietojenkäsittelytieteiden laitoksella, ei perinteisesti Otaniemessä tai maantieteen laitoksella Oulussa, Turussa tai Helsingissä.

Advertisement

Posted on 09.05.2011, in Paikkatietouutiset and tagged , , , . Bookmark the permalink. Jätä kommentti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: