Koulutus on tärkeää

Kouluissa on kova kiire saada lukukausi päätökseen ja siirtyä ansaituille kesälomalle.

Me muut voimme ruveta suunnitellemaan oman osaamisen kartuttamista. Paikkatietojen perusteet voi hyvin hankkia Suomessa erilaisilla koulutuksilla. Mutta kun pitää saada syvällisempää tietoa on yleensä pakko lähteä merten taakse. Seuraavassa muutamia konferenssejä, joissa on hyvä kartuttaa omaa osaamista.

Hexagon 2011

Hexagon yhdisti eri ohjelmistojen käyttäjäkonferenssit yhteen pakettiin. Erdasin ja Intergraphin ohjelmistojen käyttäjien olisi korkea aika käydä katsastamassa mihin suuntaan yhtiö ja sen tuotteet ovat menossa. Murros on tulossa ja nyt kannattaa olla hereillä. Järjestäjät odottavat noin 3000 osallistujaa.

Insights 2011

MapInfon käyttäjät suuntaavat helteiseen Las Vegasiin myös kesäkuun ensimmäisellä viikolla. Odotuksina useita satoja osallistujia. Partnereille on tarjolla tilaisuus juuri ennen varsinaista konferenssia.

GI Norden

Teknisesti ei tarvitse lähteä ulkomailla, kun osallistuu pohjoismaiseen GI Norden konferenssiin Turussa. Uuden Apteekin hämärässä ilmapiirissä voi sitten miettiä geoinformatiikan uusien haasteiden ratkaisuja.

ESRI UC 2011

Maailman suurin GIS-uskovaisten kokous pidetään heinäkuussa San Diegossa. Osallistujia lienee se reilut 13 000. Jos haluaa välttää turhan matkustamisen Kaliforniaan keskellä Suomen suvea, niin Mister D:n visiot tulevat katsottavaksi Internettiin kuten viime vuonnakin. Teknisten uutuksien osalta voit katsoa jo nyt ESRI Developer Summit:n videot ja esitykset netistä.

Dive GIS

Ehdottomasti mielenkiintoisin, mutta vaikeimmin perusteltavissa oleva, koulutustapahtuma on Mappamondo:n järjestelmä Dive GIS. Koulutus tapahtuu elokuun alussa Italiassa: samalla kurssilla voi opiskella sukeltamista ja paikatietojen perusteita.

FOSS4G

Open Source fanaatikot matkustavat sitten vasta syksyllä Denveriin. FOSS4G konferenssin yhteydessä järjestetään myös Open Street Map:n konferenssi. FOSS4G:n pääsponsorina on sitten Esri, logiikkaa voitte selittää minullekin.

Toivottavasti pääset osallistumaan näihin tilaisuuksiin. Olisi kiva kuulla raportteja tai osallistumisilmoittautumisia vaikka tämän blogin kautta. Ja jos joku äärimmäisen tärkeä tilaisuus jäi mainitsematta, niin senkin voi vielä kertoa.

Advertisement

Posted on 14.04.2011, in Tapahtumat. Bookmark the permalink. 3 kommenttia.

  1. ”Teknisten uutuksien osalta voit katsoa jo nyt ESRI Developer Summit:n videot ja esitykset netistä.”

    Onkos tämä jo siellä: http://www.youtube.com/watch?v=0b04pKO_698

  1. Päivitysilmoitus: FOSS4G 2013 – osa III | Paikkatieto

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: