Maanmittauslaitoksen ilmaiset aineistot ladattavissa

Lupauksensa mukaan Maanmittauslaitos avasi kartta-aineistojaan ilmaiseen käyttöön vuoden 2011 alussa.

Aineistojen käyttöoikeus/lisenssi on mielestäni hyvin vapaa. Tietysti olisi ollut toivottavaa, että olisi käytetty jotain valmista käyttöoikeusmallia. Mutta parempi on laittaa paikkatietoaineisto nopeasti saataville kun ruveta käymään ”teologista” keskustelua eri lisenssiehdoista ja niiden eroista.

Ilmaisia aineistoja ovat siis rasteri- ja vektoriaineistot mittakaavoissa 1:1M ja 1:4,5M. Näiden lisäksi julkaistiin myös paikannimet. Paikannimet ovat myös käytettävissä ilmaiseksi WFS-palveluna. Tässä on rajoituksena 300 hakua / vuorokausi.

Jos tämä aineisto tuhoaa jonkun karttatuotteen kaupalliset markkinat, niin…

Pahat kielet aina kertovat, että konsulteilta ei saa mitään ilmaiseksi. Ei ainakaan rahanarvoisia neuvoja. Noh, tässä nyt yksi vahvistamaan sääntöä 😉 1:1M paikkatietoaineisto sisältää myös vektorimuotoiset kuntaraja-aineistot (rajaviivoina ja alueina). Ominaisuustietoina ovat mm. kunnan nimi suomeksi ja ruotsiksi, kuntanumero ja erilaisiin hallinnollisiin jakoihin liittyviä tietoja. Tarkkuus varmasti riittää koko maan kattavien tilastoteemakarttojen ja vastaavien tuottamiseen.

Nyt jään odottamaan mielenkiinnolla kaupallisten yritysten tuotejulkistuksia.

Advertisement

Posted on 11.01.2011, in Paikkatietouutiset, Yleistä. Bookmark the permalink. Jätä kommentti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: