LimeWire tuomiolle

Digitoday raportoi jo viime viikolla LimeWiren ja Mark Gortonin saamasta tuomiosta koskien tekijänoikeuksien rikkomista.

Mitä tällä on nyt sitten tekemistä paikkatietojan kanssa? Jaettiinko paikkatietoja luvatta? Ei tietääkseni. Mutta linkki paikkatietoihin on sitten Mark Gorton.

Mark Gorton on rikastunut tekemällä ohjelmiston pörssikurssien seuraamiseen tilastollisen menetelmien. Pelkästä seuraamisesta ei tietysti ole  mitään hyötyä, mutta kun automaattinen seuranta liitetään kaupankäyntiin, niin menestystä ei voi estää 😉

Ilmeisen idealistisena miehenä Gorton ei ole pannut kaikkea rahaa haisemaan vaan on rahoittanut suurelta osin Open Plans -projektia (tarkoituksena avata kaupunkisuunnittelu kansalaisille). Tästä projektista kävi vuoden 2008 Paikkatietomarkkinoilla puhumassa Chris Holmes. Paikkatietoihin taas tämän sitten liittää se, että avoimen lähdekoodin Geoserver-ohjelmisto on käytännössä koodaattu OpenGeo-toiminnan alla, jonka päärahoittaja on Open Plans, jota rahoittaa taas Mark Gorton.Tutkiva journalisti seuraa aina rahaa.

Mitä tämä sitten tarkoittaa? Ei välttämättä mitään. Mutta jos LimeWire (ja Mark Gorton) joutuvat maksamaan huomattavia summia korvauksia tekijänoikeuksien rikkomisesta, niin idealistiset rahoitushankkeet varmaan ovat tulilinjalla. Tästä eteenpäin jätän salaliittofanaatikot etsimään jälkiä alkuperäisen tekijänoikeushaasteen nostamisesta…

Ai niin, koskeeko tämä jotenkin Suomen paikkatietoalaa? OpenGeo:n historia sivustolta voi aloittaa lukemisen. Miksi niitä osaajia on pitänyt lähteä USA:sta asti hakemaan?

Advertisement

Posted on 20.05.2010, in Paikkatietouutiset. Bookmark the permalink. Jätä kommentti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: