3D kaupunkimalleja heti

Varsinainen kohina on käynyt viimeisen vuoden aikana koskien 3D kaupunkimalleja. Tai oikeasti nopeimmat ovat jo kehittämässä 5D kaupunkimalleja.Todelliset gurut lienevät jo siirtyneet puhumaan n-ulotteisista kaupunkimalleista. Uskoisin, että kehitys- ja ylläpitokulut kasvavat ulottuvuuksien mukaan ekspotentiaalisesti. Ovatkohan saatavat hyödyt kasvavien kustannusten arvoisia?

Tosiasiahan on se, että suurimmasta osasta kaupungeista löytyy 2-ulotteiseen tasoon tehty kartta. Ei siis paikkatietoa tai kaupunkimallia. Toisaalta näistäkin voi näppärät koodaajat tehdä toimiva sovelluksia:

Virtual HelsinkiYlläovesta kuvasta ei selviä, että varsinaisessa demossa linja-autot ja raitiovaunut liikkuvat mallissa sujuvasti. Demossa käytetään hyväksi VizCities-alustaa, jonka löydät luonnollisesti Githubista. Kohta on aika taas valmistella Apps4Finland -kisan kilpailutöitä.

Ne, joilla ei lähdekoodi pysy hyppysissä: lataa QGIS-ohjelmistoosi qgis2threejs-laajennos ja visualisoi paikkatietosi 3D näkymänä web-selaimessa:

qgis2threejs-plugin

Advertisement

Posted on 11.03.2015, in Yleistä and tagged , . Bookmark the permalink. Jätä kommentti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: