Laki metsävaratietojärjestelmästä eduskunnassa

Eduskunnassa on käsittelyssä hallituksen esitys metsävaratietojärjestelmästä (HE 261/2010). Laissa on tarkoitus määritellä uuden Suomen metsäkeskuksen (HE 260/2010) ylläpitämän metsävaratietojen tietojärjestelmästä ja sen tietojen jakelusta.

Metsävarojen hallintajärjestelmä on luonnollisesti paikkatietojärjestelmä. Hallituksen esityksessä mainitaan kattavasti alaan liittyvät lait ja asetukset sekä paikkatietoinfrastuktuuri. Suurin haaste ja vääntö käytäneen siitä että voidaanko metsävaratietoja luovuttaa yksityisen sektorin käyttöön.

Aikoinaan todettiin, että ”Suomi elää metsästä”. Mielenkiintoista on, että toisessa merkittävässä hallituksen esityksessä (HE 246/2010, ns. tietohallintolaki) luetellaan perustietovarannot. Mutta uudesta metsävaratietojärjestelmästä ei puhuta sanaakaan. Pitääköhän uutta tietohallintolakia muuttaa heti kun se tulee voimaan vai pystyisikö joku eduskunnan valiokunnista huomaamaan lakien välisen ristiriidan? Epäilepä. Taitaa Suomi elää edelleen metsässä.

Advertisement

Posted on 30.11.2010, in Yleistä. Bookmark the permalink. Jätä kommentti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: