Microsoft ja OpenStreetMap

Microsoft Bing Maps Blog kertoo mielenkiintoisia uutisia: OpenStreetMapin perustaja Steve Coast siirtyy Microsoftin palvelukseen. Samalla Microsoft tuo OpenStreetMapin kartoittajien käyttöön ortokuva-aineistonsa.

Jo aiemmin Microsoft oli kertonut, että OpenStreetMapin kartta-aineistoja voi käyttää yhdessä Microsoftin Bing Mapsien kanssa.

Googlehan kertoi jo lähes vuosi sitten keräävänsä itse omat kartta- ja paikkatietoaineistonsa. Street View:n tietojen kerääminen on ollut vasta alkua. Viime toukokuussa näytti siltä, että Googlen tiedon kerääminen vaatii ihan oikeasti ammattilaisia tekemään töitä.

Mistä tämä kova innostus omien paikkatietojen keruuseen? Ilmeisesti osa syynä on nykyisten toimittajien (TeleAtlas ja Navteq) hidas ja ehkä hintavakin toimintapa.

Open Source -ohjelmistoja on povattu kaupallisten ohjelmistojen tuhoksi. Nouseeko nyt avoimesta datasta ja joukkovoimalla kerätystä paikkatiedosta kaupallisten paikkatietoaineistojen todellinen haastaja? Kuka meni laittamaan 6 miljardia euroa johonkin amerikkalaiseen karttayhtiöön? OMG! Myy! Myy!

Advertisement

Posted on 23.11.2010, in Paikkatietouutiset. Bookmark the permalink. Jätä kommentti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: