Huomiot paikkatietomarkkinoilta

Viime viikolla oli sitten pakolliset paikkatietomarkkinat. Mitään suurta mullistavaa en havainnut, mutta tässä muutamia huomioita:

  • Maanmittauslaitos avaa muutamia paikkatietoaineistoja ilmaiseksi laajoilla käyttöoikeuksilla: nimistörekisteri ja 1:1m karttatietokanta. Tästä ei vielä maailma muutu, mutta hyvä alku.
  • Avoin data paneelissa ei hirveästi tullut uutta. Helsinki Region Infoshare -hanke taisi tulla yllätyksenä sekä poliittisille päättäjille (Jyrki J:n kommentti paneelissa) ja paikkatietoalan virkamiehille. Mielenkiintoista mihin asiat johtavat.
  • Paikan päältä tein joitakin sekalaisia huomioita. Arkisto: http://twapperkeeper.com/hashtag/PTM10. Kiitokset: @ConnectIrmeli.
  • Kansallinen paikkatietostrategia oli jaossa: muut voivat ladata sen ympäristöyställisemmin verkosta. Älkää sitten tulostelko sitä !
  • Näyttelyssä oli ilmeisesti sama määrä yrityksiä kuin edellisenä vuonna: osastojen koot olivat tosin pienentyneet. Radikaalein pienennys taisi olla Karttakeskuksella (28 neliöstä 3 neliöön). Osaston koon kasvattajiakin oli: Karttatiimi oli tuplanut osaston koon ja riippumaton paikkatietokonsultti oli ensimmäistä kertaa näyttelyssä 🙂
  • Esrin ArcGIS Serverin voi laittaa Amazon pilvipalveluihin myös Suomessa: ei tarvitse enää hankkia erillisiä omia laitteistoja. Toistaiseksi mahdollista vain erikseen hankitulla lisenssillä, tulossa myös sovellusvuokraus.
  • Bentleyn Microstation -ohjelmiston voi hankkia käyttöönsä kuukausimaksulla (129 euroa / kk). Ei paha. Minimi aikajakso oli 12 kk. Ei hyvä. Uskoisin, että 3 kk:n minimiaikajaksolla tulisi enemmän käyttäjiä. IMHO.
  • Tarkka koordinaatistomuunnos KKJ:n ja EUREF-FIN koordinaatistojen välillä onnistuu SpatialWorldin tekemällä FME-lisäosalla. Muunnos tapahtuu kolmioittain.
  • Geometrix on tehnyt avoimiin rajapintoihin tukeutuvan kännykkäsovelluksen Symbian käyttöjärjestelmään. Sovelluksen avulla onnistuu sekä paikkatietojen katselu että muokkaus kännykkäsovelluksen avulla. Pakolliset standardilyhennykset: WMS, WFS ja WFS-T. Tämä ei sitten onnistu näköjään yhdeltäkään amerikkalaiselta paikkatietoyritykseltä. Eikä suurilta kotimaisiltakaan.
  • Esiintyjien kalvoja löytyy jo jonkin verran verkkosivuilta. Avoin data paneelin virallinen video on tulossa myös katsottavaksi. Lisään linkin, kun se ilmestyy yleiseen jakeluun.

Kiitoksia kaikille keskusteluista. Jos olen luvannut laittaa jotain viestiä tai dokumentteja, niin laittakaa muistutusta vaan peliin sähköpostilla. On voinut jo unohtua 😉

Advertisement

Posted on 07.11.2010, in Tapahtumat. Bookmark the permalink. Jätä kommentti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: