ESRI käyttäjäkonferenssi 2010

ESRI järjesti 30. käyttäjäkonferenssin San Diegossa heinäkuun puolessa välissä. Monivuotisena osallistujana olen pitänyt sitä omalta kannaltani parhaana paikkatietoalan konferenssina. Yli 13 000 osallistujaa (jossakin on mainittu myös 15k osallistujaa) pitää edelleen ESRI UC:n maailman suurimpana paikkatietoalan tapahtumana. Suosittelen kaikille (mitä paikkatieto-ohjelmistoa käytätkään) osallistumaan, ainakin yhden kerran työuran aikana.

Mielenkiintoisimpia julkistuksia oli mahdollisuus ostaa ArcGIS Server Amazonin pilvipalveluna. Paikkatieto-ohjelmiston ostaminen vuokrattuna mahdollistaa kustannustehokkaan, skaalautuvan ja nopean tavan ottaa käyttöön paikkatietopalvelut organisaation omaan tai julkiseen käyttöön. Lisäksi erilaisiin lyhyt kestoisiin projekteihin pilvipalvelut soveltuvat mainiosti. Ainoa huono puoli on että nyt julkistetut palvelut ovat ainoastaan amerikkalaisille asiakkaille. Tarvetta kuitenkin lienee laajasti myös Euroopassa, joten eiköhän ne palvelut tule myös suomalaisille asiakkaille käyttöön. Esimerkiksi INSPIREn vaatimien rajapintapalveluiden toteuttamiseen pilvipalvelut soveltuvat mainiosti.

Ratkaisutuotteiden puolella mielenkiintoinen lisä on Social and Community Analysis -työkalu. Sen kerrotaan olevan Business Analyst:in kaltainen tuote päätöksentekijöille erilaisten sosiaalisten ja yhteisöihin liittyvien analyysien toteuttamiseen. Tuote on tulossa työasema, palvelin ja Online-palveluna, ehkä siitäkin tulee myös versio iOS:lle (vrt. BAO for iOS).

ArcGIS Serverin REST API tullaan julkaisemaan avoimena standardina, kuten shape-tiedosto joskus 1990-luvun alussa.

Vuosittain jaettavaa SAG-palkintoa (Special Achievement in GIS) ei tällä kertaa jaettu suomalaiselle organisaatiolle. Ruotsista palkittiin Karlstadin kunta ja Norjasta Avionor.

Sitten muutamia lainauksia:

”What was the company called again that did image analysis? Erdas? They have no place in ArcGIS 10 anymore.”, James Fee GIS Blog

”[E.S.R.I.] or [ezzrii], I don’t really care either way. Our intention is really the same”, Jack Dangermond

”She had me at ’incremental autospatial correlation’ ”, @Spatialcomfort

Tarkemmin UC:n tarjonnasta löytyy lukuisista blogeista, jotka Timothy Hales on listannut blogissaan.

Advertisement

Posted on 16.07.2010, in Tapahtumat. Bookmark the permalink. Jätä kommentti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: