Uusia paikkatietopalveluja: tässä.fi ja FinderBase

Nyt näyttää syntyvän uusia verkkopalveluja kuin sieniä sateella. Yhteistä näyttää olevan se, että varsinaiset paikkatietoalan ammattilaiset eivät ole olleet näitä kehittämässä: lienee siis perusteltua sanoa, että innovatiivisuus paikkatietojen hyödyntämisessä on jossain muualla.

Tässä.fi -palveluun on kerätty erilaista POI-tietoa hyvin erilaisista lähteistä. Minulle tämä on ensimmäinen ja tällä hetkellä ainoa karttapalvelu, jossa on käytetty Nokia Ovi karttoja taustakarttoina. Muutaman kerran on karttasovellus ryppyillyt, mutta muuten palvelu on toiminut jouhevasti. Nokian karttakäyttöliittymän ainoa häiritsevä ominaisuus on mittakaavojen vaihtaminen, slidebar on toisinpäin kuin Google Mapsissa tai Microsoftin Bing palveluissa.

FinderBase.COM -palvelu tulee juuri oikeaan ajankohtaan. Hukkasitko jotain vappuna? Koeta onneasi ja katso olisiko joku löytänyt tavarasi. Tai löytyikö laukustasi/taskuistasi jotain sinulle kuulumatonta kamaa? Ensimmäinen lehdistötiedote on päivätty 30.4.2010 ja samana päivänä on FinderBase Oyj rekisteröity kaupparekisteriin. Käyttöliittymät löytyvät suomeksi, ruotsiksi, englanniksi ja kiinaksi. Toimitusjohtajan lisäksi yhtiössä toimii myös jo taiteellinen johtaja. Tässä on asennetta!

Ja pitää ollakin, jos on tavoite saavuttaa tavoitteensa. Internetin-kivikaudella (1990-luvun alku) yleensä tavoitteena oli jäädä eläkkeelle ennen 40 ikävuotta. Suuri juju oli perustaa yhtiö ja myydä se ruotsalaisille muutaman vuoden päästä. Tämä toistetaan sitten muutamaan kertaan, niin homma on hanskassa. Tai siis piti olla.

Advertisement

Posted on 04.05.2010, in Paikkatietouutiset. Bookmark the permalink. 1 kommentti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: