Apps4Finland 2010 kisa käynnistynyt

Jo toiseen kertaan Suomessa järjestetään kisa, jossa koetetaan innovoida uusia käyttötapoja julkisille tietoaineistoille. Apps4Finland -kilpailu on tänä vuonna avoin myös yrityksille ja kilpailun suojelijana on Risto Siilasmaa.

Viime vuoden kilpailuun tuli 23 osallistujaa, joista 11 olivat ideoita julkisen datan hyödyntämisestä. Suuressa osassa viime vuotisista ehdokkaista oli mukana paikkatiedot. Paikkatietoja käytettiin tosin lähinnä vain visualisoinnissa: pisteitä/viivoja/alueita karttojen päälle. Toivottavasti tänä vuonna näemme innovatiivisia paikkatietoanalyysien käyttöä.

Paikkatietoaineistoja puuttuu vielä aika paljon julkishallinnon datakataloogista (data.suomi.fi). Toivottavasti paikkatietohakemisto 2.0:ssa olevat  aineistot siirtyvät automaattisesti suuren yleisön tietoisuuteen.

Jos sinulla on loistava idea tai mahdollisuus koodaamiseen, niin ole yhteydessä! Tehdään voittava ehdotus.

Advertisement

Posted on 14.04.2010, in Yleistä. Bookmark the permalink. Jätä kommentti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: