Ketterät menetelmät ja paikkatietojärjestelmät

Uudet tuulet sovelluskehityksessä vaativat ketterien menetelmien käyttöä.  Olet (ilmeisesti) auttamattomasti ajastasi jäljessä, jos Sprint, Product Backlog tai Scrum ovat sinulle täyttä hepreaa.

Lare Lekman (tuttu monelle Web-GIS kivikaudelta eli 1990-luvulta) on kirjoittanut muutaman blogiin (ketteryys.fi ja julkiset ohjelmistohankinnat) Maanmittauslaitoksen julkisesta tarjouspyynnöstä koskien paikkatietoporttaalin uudistamista.

Erityisesti tuo jälkimmäinen blog on tervetullutta lukemista julkisia hankintoja tekeville: lisätiedosta ei koskaan ole haittaa.

Ensimmäisen kerran itse kohtasin ketterään ohjelmistokehitykseen (agile software development), muutama vuosi sitten, kun ESRI vaahtosi alan teoksesta Agile Development with ICONIX Process: People, Process, and Pragmatism. Kirjassa oli käytetty ArcGIS Serveriä esimerkkinä ja tulihan se kirjakin kahlattua läpi.

Mutta että Scrum olisikin rinki? Kylmä rinki on varmaan sitten epäonnistunut Scrum…

Advertisement

Posted on 07.01.2010, in Yleistä. Bookmark the permalink. 2 kommenttia.

 1. Moi Pekka,

  Kiitos kultaisia muistoja herättävästä introsta ja linkeistä. Tervetuloa jatkossakin ketteryys.fi:n puolelle kehittämään ketteryyttäsi.

  Kysymykseesi löytyi täsmällinen vastaus Wikipediasta:
  ”Kylmä rinki (Oz) on HBO:n tuottama fiktiivinen/draamallinen televisiosarja yhdysvaltalaisesta vankilasta nimeltä Oswald State Maximum Security Penitentiary (”Oz”). Sarjan loi Tom Fontana ja sitä tehtiin kuusi tuotantokautta.” 😉

  Mutta tottahan se on, että kehitysprojektinsa voi töpeksiä millä tahansa menetelmällä. Ketterillä menetelmillä munailu on vaan astetta vaikeampaa, koska läpinäkyvyys, lyhyemmät kehitysjaksot ja todelliseen kehitysnopeuteen perustuvat mittarit näyttävät punaista, jos tyypillisesti 1-3 viikon kehitysjakso ei etenekään suunnitelman mukaan. Mikäli projektinsa silti ryssii, lienee seurauksena todellakin kylmä rinki istumalihasten seudulla.

  Hienoa että Poscon on vauhdissa. Onnea ja energiaa yrittämiseen!

 2. Lare,

  Minulle ei tuo vankilaslangi ole ollut niin tuttua 😉 ”Kylmä rinki” kuullostaa vaan jotenkin epämiellyttävältä…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: