Jokamiehen ilmakuvausta

Vaikka Lare Lekmania ei voi kutsua paikkatietoalan jokamieheksi, niin hänen tekemänsä video Helsingistä kertoo siitä kuinka ilmakuvaus tulee jokamiehistymään.

Sama on käymässä paikkatiedoilla: jokaisella kansalaisella on välineet tehdä täyden uudenlaisia tulkintoja paikkatiedoista ja soveltaa niiden mahdollisuuksia ennen näkemättömillä tavoilla.

En tiedä kuinka montaa Trafi:n sääntöä on tullut rikottua, mutta nyt ainakin tiedän mistä löydän omalle kopterilleni pätevän ohjaajan!

LareLekmanvideo_1600x900

Video löytyy siis Vimeo-palvelusta ja Oona Räisäsen kuva Flickr’stä.

On tietysti hienoa, että Trafi on mukana yleiseurooppalaisen säännöstön tekemissä. Tulee vaan mieleen Jyrki Kasvin useasti kertoma tarina ”Modeemi-kaappaus-työryhmän-raportista”, jota eduskunnassa kiihkeästi odotettiin, jotta lainsäädäntöä voitaisiin ajantasaistaa…

 

 

 

Advertisement

Posted on 16.05.2014, in MikseiAinaVoiOllaPerjantai and tagged , , . Bookmark the permalink. 3 kommenttia.

  1. Muistaakseni aikoinaan Maanmittaustieteiden seuran kevätseminaarissa muutama vuosi sitten mainittiin miehittämättömien ilma-alusten luokittelun osalta seuraava jako kolmeen: a) kuolet, jos saat sen päähäsi, b) loukkaannut, jos saat sen päähäsi c) selviät suuremmitta vaurioitta. Luennoitsijalla oli nasevammat nimitykset – tämä ulkomuistista. Lennättäjällä on siis iso vastuu.

    Hieno video!!!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: