Joukkoistamaan geotietoja

OpenFinlandChallenge_logoOpen Finland Challenge -kilpailu on käynnissä (ex. Apps4Finland). Mukana on taas lukuisa joukko sponsoreja. Sarjoja ja palkintoja on monia. Kunniaa, mainetta ja hieman eurojakin on siis tarjolla innokkaille kehittäjille.

Yhtenä haastajana paikkatietojen osalta on Geologian tutkimuskeskus. Haastena on geotietoihin liittyvien tietojen kerääminen joukkoistamalla. Tästähän voisi syntyä uusi, hieno OpenGeoMap. Mahdollisesti myös liiketoimintaa halukkaalle yrittäjälle. Geologia on maailmanlaajuista, joten markkinat lienevät kohtuullisen suuret.

Asiaan liitymätön kuva - tai onhan siinä kiviä

Asiaan liitymätön kuva – tai onhan siinä kiviä

Advertisement

Posted on 30.09.2015, in Yleistä and tagged , , . Bookmark the permalink. 8 kommenttia.

 1. Tero Rönkkö

  GTK julkaisi muuten aivan vastikaan myös ensimmäisen android sovelluksensa geologisen tiedon keräämiseen:
  http://www.gtk.fi/ajankohtaista/media/uutisarkisto/index.html?year=2015&number=640&newsType=PressReleases

  Löytyy Googlen Play kaupasta nimellä ”Kapalo” – tietorakenne mobiilisovelluksessa on osaote GTK:n sisäisessä käytössä olevasta kallioperämallista ja siten yhteensopiva sen kanssa.

  Toistaiseksi käyttöliittymä on kansainvälisyyden vuoksi vain englanniksi, mutta suomi on tulossa. Lisäksi on tulossa vastaava tuote maaperätiedon keruuseen mutta se on tarkoitettu vain kotimaiseen käyttöön.

  p.s. Molemmat sovellukset on tietysti ilmaisia ja vapaasti käytettävissä.

  • Kapalo-nimestä ei heti tullut mieleen kallio, pikemmin pehmeämmät arvot 😉
   Offline karttojen lisääminen ei vaikuttanut yksinkertaiselta. Joku voi pahastua kun Online kartat oletuksena päällä ja vievät datakattoon

   • Joo, myönnetään; Valitettavasti tosiaan se .tpk filejen teko taitaa olla ArcGis only – mutta kun piti saada ripeästi ja varmasti tuote käyttöön niin toi ArcGis runtime for xxxx on ihan helevetni hyvä ratkaisu. Kattaa käytännössä kaiken tarvittavan eikä maksa mitään. Tietysti sillä varmaan yritetään myydä sitä muuta platformia mutta se ei ole mikään pakko-ostos.

    Kapalo -nimi tulee taas meidän sisäisessä käytössä olevasta, raskaammasta arcgis sovelluksesta josta tämä on kevytversio.

    Tästä tulee muuten suomiversio hetikun saan tekstit/käyttöliittymän optimoitua.

 2. Erno Mäkinen

  Tähänkin liittyen ideoin sovellusta, jonka muistiinpanokalvot melko ymmärrettävässä muodossa löytyvät osoitteesta: https://docs.google.com/presentation/d/1NbJo41NlKw4GBQlYAM2eKGSKcXHMoqRRYTL2vi1uDPc/edit?usp=sharing. Erilaisista syistä johtuen en ole nyt sovellusta tähän liittyen toteuttamassa, mutta ehkä joku voi hyötyä näistäkin muistiinpanoista eli linkkiä saa jakaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: