Havaintoja FOSS4G:stä
Viime sain viettää pitkän konferenssiviikon Etelä-Korean Soulissa. Työpajojen jälkeen FOSS4G-konferenssi jatkui esityksillä ja Code Sprint-tapahtumalla. Muutamia havaintoja muistiinpanoistani:
- OSGeo:n presidentti, Jeff McKenna, mainitsi avauspuheenvuorossa, että avoimen lähdekoodin paikkatieto-ohjelmistot ovat nyt laajasti tiedossa ja mielenkiinnon kohteena. Yhtenä esimerkkinä hän mainitsi suositun GIS-blogin 10 kysymyksen muutamaa kysymystä:
Vastaukset ovat hyvin mielenkiintoisia, jopa yli 20 vuotta ESRIUC:ssa käyneiden osalta.
- Yhtenä konferenssin sivutapahtumana oli YK:n paikkatietoesitykset, järjestäjänä YK:n paikkatieto-osasto (United Nations Geospatial Information Section). UN-GIS:n johtaja, Mr. Kyoungsoo Eom, piti esitelmän. Hän kertoi käyttäneensä GRASS-ohjelmistoa jo vuonna 1989, nuorena Etelä-Korean armeijan upseerina. Toivottovasti hänelle on toimitettu ja asennettu uusin versio GRASS-ohjelmistosta (v 7.0). Harvalla paikkatieto-ohjelmistolla on näin pitkä kehityskaari takanaan.
- Konferenssin lopussa Jeff kiitti erilaisia palveluyrityksiä, joita tarvitaan avoimen lähdekoodin paikkatieto-ohjelmistojen käyttöönottoon ja kehittämiseen. Olin mykistynyt ja nöyrän kiitollinen:
Parhaiten konferenssista saa irti kun on itse paikalla. Kaikille tämä ei ole mahdollista ja olen itse liian laiska kirjailemaan kaikkia havaintoja. Onneksi maailmaan mahtuu parempia blogin kirjoittajia, tässä muutamia mausteeksi:
- FOSS4G 2015 by @jodygarnett
- FOSS4G 2015 Seoul Korea – Recap by @jmapping
- What went on at FOSS4G 2015? by @underdark
Esitykset ja videot ovat tulossa näytille, mutta kiireisille muutama linkkejä:
- Presentations at FOSS4G 2015 in Seoul by Sourcepole
- New Geoprocessing Toolbox in uDig Desktop GIS
- Building an OpenLayers 3 map viewer with React
- Jsonix – Talking to OGC Web Services in JSON
- Mobmap: Introduction to People Flow Analysis
- Towards GeoExt 3
Ensi vuonna FOSS4G järjestetään Saksan Bonnissa. Sinne lienee monen suomalaisen olevan helpompi osallistua.
Suomessa taas järjestetään devALPO to 22.10.2015 sekä ALPO-seminaari toukokuussa 2016. Tilaisuuksien järjestelyistä vastaa elokuussa perustettu OSGeo Suomi. Tilaisuudet ovat maksuttomia ja avoimia kaikille, jotka ovat kiinnostuneita avoimen lähdekoodin ohjelmistoista.
Paikkatietomarkkinoilla on mahdollisuus tutustua avoimen lähdekoodin paikkatieto-ohjelmistoihin, osastolla M4. Tietoiskut ti 3.11. klo 12 ja ke 4.11. klo 11:30.
Posted on 22.09.2015, in Tapahtumat and tagged ALPO, avoin lähdekoodi, FOSS4G, OSGeo. Bookmark the permalink. Jätä kommentti.
Jätä kommentti
Comments 0