Avoimen lähdekoodin rahoituksesta

Monesti avoimen lähdekoodia ratkaisuja käsittelevissä FUD-lausunnoissa otetaan esiin puutteelliset rahoitusratkaisut. Väitetään, että vapaa-ajalla tai muuten puolihuolimattomasti koodatuista ohjelmistoista ei ole kriittisten tietojärjestelmien osaksi. Ainakaan pitkäjänteisyyttä ei voi olla, koska jatkuvaan sovelluskehitykseen ei ole rahoitusta.

Avoimen lähdekoodin ohjelmistoja kehitetään osana erilaisia IT-projekteja. Joissakin tapauksissa yksittäiset yritykset ottavat suuren vastuun ohjelmiston kehittämisestä. Rahoitus voi näissä tapauksissa tulla loppukäyttäjän budjeteista tai joukkorahoituksen avulla.

”Markkinat ovat aina oikeassa”, todetaan monesti pörssikurssien heilahteluista. Ennen pörssiin menoa, startup-yritykset saavat rahoitusta pääomasijoittajilta. Seuraavat esimerkit kertovat kuinka pääomasijoittajat uskovat avoimen lähdekoodin yrityksiin:

Logo_BoundlessBoundless – Why OpenGeo Has Taken on Outside Investment

Kaikilla ei ole aikaa odottaa 40+ vuotta päästääkseen markkinajohtajaksi: ”Investment allows us a way to do things better, faster, and serve our customers more effectively. We are listening to our customers, and they need us to expand our capabilities more quickly and increase our headcount, and we’re working with strong investment partners to make that happen.”

Logo_MapBoxMapBox – $10 Million Funding from Foundry Group

Aloittavalla yritykselle ei välttämättä ole kovin helppoa: ”For three years, we’ve been completely bootstrapped, which meant we had only a few months in the bank at any time.”, mutta nyt: ”Now we grow”.

SkySQL – SkySQL Raises $20 Million To Work on MariaDB

Pessimistit ovat oikeassa: ”Ei tuota tapahdu kuin isossa-maailmassa, eikä koskaan täällä Suomessa”. SkySQL ja monet muut suomalaiset yritykset ovat osoittaneet tuon jo vääräksi. ”No, ei ainakaan paikkatiedoissa…

Avoimen lähdekoodin paikkatieto-ohjelmistojen kehittäjät ja hyödyntäjät tapaavat Paikkatietomarkkinoilla ti 5.11. klo 16 alkaen. Tule katsomaan kuinka maailma muutetaan!

Advertisement

Posted on 04.11.2013, in Avoin lähdekoodi, Tapahtumat and tagged , , , . Bookmark the permalink. Jätä kommentti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: